logo

"Tierra de Animales" засолниште

flag

banner

Неодамнешно купување

За засолништето

Пријави грешка !

EMBED

General camera

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Tierra de Animales е граѓанска непрофитна асоцијација, посветена на спасување, рехабилитација, стерилизација и вдомување на животни. Најчесто се грижат за кучиња и мачки во засолништето, но исто така спасуваат и фармски животни како што се свињи, крави, бикови, коњи, кози, овци, желки, зајци, па дури и диви животни како опосуми и змии. Фармските животни не се за вдомување, а дивите животни се враќаат назад во нивното природно живеалиште откако ќе

Прочитајте повеќе

Tierra de Animales е граѓанска непрофитна асоцијација, посветена на спасување, рехабилитација, стерилизација и вдомување на животни. Најчесто се грижат за кучиња и мачки во засолништето, но исто така спасуваат и фармски животни како што се свињи, крави, бикови, коњи, кози, овци, желки, зајци, па дури и диви животни како опосуми и змии. Фармските животни не се за вдомување, а дивите животни се враќаат назад во нивното природно живеалиште откако ќе бидат спасени и згрижени.

Засолништето се наоѓа на 3 акри земјиште во периферијата на градот Канкун во Мексико и беше основано во 2011 година. Tierra de Animales не добива никаква помош од владата и преживува само од помошта и донациите од луѓето. Засолништето е дом на повеќе од 400 животни. Работниците во засолништето и волонтерите, редовно организираат настани за собирање средства за бенефит на засолништето, бидејќи нивните ресурси се многу лимитирани, а потребите постојано растат.

Освен од засолништата од локалната област, кои го посетуваат засолништето секоја недела за да помогнат со различни обврски, доаѓаат волонтери и посетители од целиот свет за да помогнат на Tierra de Animales, кога имаат можност. Секое спасено животно се стерилизира и кастрира, кое, според самото засолниште е “витално за спречување на циклусот на животни бездомници и нивно страдање”. Бидејќи поголемиот дел од засолништето го населуваат кучиња, засолништето им овозможува на љубителите на животни од САД и Канада да си вдомат миленик. Тоа е многу важно, бидејќи не сите засолништа го овозможуваат тоа.

Сокриј

Засолништето има потреба од ваша помош. Погледнете најдолу на оваа страна каде ќе најдете производи кои му се потребни на засолништето. Можете да ги купите онлајн и ние ќе ги доставиме директно до засолништето. Кажете им и на вашите пријатели за нашиот проект и можноста да им помогнат на животните низ целиот свет.

"Tierra de Animales" засолниште

flag

Мексико,

ДОБИВАЈТЕ ГИ СИТЕ НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД НАС!

close

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ НИШТО ОД

ANIMALS LIFE NET НИКОГАШ ПОВЕЌЕ!

Subscribe to our newsletter!

fox_popup