logo

Засолниште "ULUBELE"

flag

Личи

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

39,99€

Large Package 10kg+14l

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

13,39€

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачиња

i****t@inbox.lv
2

Small Package

Конзервирана храна за кучиња

Конзервирана храна за мачиња

u****e@inbox.lv

За засолништето

Пријави грешка !

EMBED

General camera

Camera number 1

Camera number 2

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“Dzīvnieku pansija Ulubele” (Улубеле стационарот за животни) е некомерцијално здружение кое е оформено во 2005 и од тогаш полека станува едно од најголемите и најпознатите засолништа во Латвија. Истото, ветило дека ќе ги заштитува правата на животните и ќе помага на оние миленици кои сеуште немаат нов дом, со помош на вработените и волонтерите во засолништето кои тоа го прават тоа најдобро што можат и најбрзо што можат. Во моментов,

Прочитајте повеќе

“Dzīvnieku pansija Ulubele” (Улубеле стационарот за животни) е некомерцијално здружение кое е оформено во 2005 и од тогаш полека станува едно од најголемите и најпознатите засолништа во Латвија. Истото, ветило дека ќе ги заштитува правата на животните и ќе помага на оние миленици кои сеуште немаат нов дом, со помош на вработените и волонтерите во засолништето кои тоа го прават тоа најдобро што можат и најбрзо што можат.
Во моментов, засолништето за животни “Ulubele“ е дом на најмалку 300 животни: околу 200 кучиња и 100 мачки. Секогаш е подготвено да добредојде нови жители, кои често доаѓаат на местата на претходните жители во засолништето, што може да се види на преносот во живо.

Луѓето од засолништето се стремат:
1. Да се осигураат дека секое животно, за кое не може да се најде сопственик подолго време поради било која причина, е згрижено во стационарот целиот негов живот.
2. Да покажат позитивен став кон милениците, независно од нивната раса, возраст и здравствена состојба.
3. Да соработуваат активно со цел да го ажурираат и подобрат членот за благосостојба на животните
4. Да ги дефинираат животните како истакнат дел од околината и да им овозможат еднаков животен квалитет, како за луѓето, така и за животните.

Здружението е секогаш страстно за тоа што го прави. Уште од неговото основање, засолништето било дел од многу добротворни настани и акции, соработувајќи со многу организации со истата цел- да се помогне на животните. Меѓу најпопуларните настани е Летната Голема Работа (Summer Big Work- “Vasaras lielais darbs”), која се одржа во засолништето во јули 2016 година и собра повеќе од илјада волонтери- рекорд кој допрва треба да се сруши од другите латвијски засолништа.
Засолништето “Ulubele“ секогаш е во центарот на вниманието на волонтерите, активистите за права на животните и љубителите на животни. Меѓутоа, тоа не значи дека на нив не им е потребна помош: засолништето секогаш има потреба од храна за животните и други продукти кои можат да бидат купени токму тука на Animals Life NET! Погледнете ја онлајн продавницата под прозорецот за пренос во живо, за да ги купите потребните продукти и да ја споделите информацијата за ова засолниште на социјалните медиуми!

Сокриј

Засолниште "ULUBELE"

flag

Латвија, Личи