logo

“Noah’s Ark” Cтационар за Kучиња

flag

Меллиха

banner

Останати камери во засолништето

cameras

Производи кои му се неопходни на засолништето

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

“Noah’s Ark” Cтационар за Kучиња

m****l@hotmail.co.uk
2

“Noah’s Ark” Cтационар за Kучиња

x****a@gmail.com

За засолништето

Пријави грешка !

EMBED

General camera

Camera number 1

“NOAH’S ARK” стационарот за кучиња е основан во 2004 близу градот Мелиеа на прекрасниот остров Малта. Главната мисија е да се спасат напуштените и запоставените кучиња и да им се пружи медицинска помош и комфорни услови за живот, како и да им се пронајдат нови топли домови за нивните жители во Малта и во странство. Освен тоа, “NOAH’S ARK” води кампања за подобрување и воведување на закони за благосостојба на

Прочитајте повеќе

“NOAH’S ARK” стационарот за кучиња е основан во 2004 близу градот Мелиеа на прекрасниот остров Малта. Главната мисија е да се спасат напуштените и запоставените кучиња и да им се пружи медицинска помош и комфорни услови за живот, како и да им се пронајдат нови топли домови за нивните жители во Малта и во странство. Освен тоа, “NOAH’S ARK” води кампања за подобрување и воведување на закони за благосостојба на животните, за регистрација со микрочип во целата нација и за одговорно размножување на животните.

Ова засолниште има добра репутација меѓу жителите и властите на Малта. Каде и да има напуштен скитник што шета наоколу, полицијата се јавува на засолништето, за тие да можат да го земат кучето. Засолништето овозможува медицински третман за животните ако е потребен и исто како и другите засолништа, тие стерилизираат, вакцинираат и ги регистрираат сите кучиња кои поминуваат низ засолништето.

Во моментов, стационарот вдомува околу 100 кучиња. Финансирани приватно од индивидуи, Noah’s Ark стационарот за кучиња се потпира целосно на добротворни донации. Добродушните волонтери се грижат за сите кучиња кои се чуваат во стационарот. Засолништето соработува со сите поддржувачи на благосостојбата на животните и невладини организации и исто така го контролира малтретирањето на животните во регионот.

Noah’s Ark секогаш зависи од донации во било која форма, посебно во форма на храна. Засолништето исто така има започнато кампања заедно со локалните супермаркети која се вика „Купи уште една конзерва“, каде купувачите можат да купат конзерва храна и да ја остават во продавницата, за потоа работник од засолништето да може да ја земе.

Нашиот проект не е исклучок, и тука можете да купите храна за стационарот за кучиња! Проверете под видеото за пренос во живо, каде може да ги пронајдете сите продукти кои му се потребни на засолништето Noah’s Ark: купените производи подоцна ќе бидат доставени до стационарот. Кажете им и на своите пријатели за засолништето кое се наоѓа на далечниот остров Малта!

Сокриј

“Noah’s Ark” Cтационар за Kучиња

flag

Малта, Меллиха

ДОБИВАЈТЕ ГИ СИТЕ НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД НАС!

close

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ НИШТО ОД

ANIMALS LIFE NET НИКОГАШ ПОВЕЌЕ!

Subscribe to our newsletter!

fox_popup