logo

ЗАСОЛНИШТЕ "PESALEIDJA"

flag

Естониja, Tallinn

Останати камери во засолништето

cameras

ЗАСОЛНИШТЕ "PESALEIDJA"

flag

Естонија, Естониja, Tallinn

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

“Pesaleidja” е основана во пролетта во 2009 година како непрофитна организација во Естонија, со цел да им помага на бездомните и малтретираните животни. Претставува најголемото засолниште управувано од волонтери, кое згрижува повеќе од 300 мачки и кучиња во самото засолниште и во домовите за грижа.
Целта на “Pesaleidja” е да им помогне на бездомните и малтретирани животни, овозможувајќи им привремен дом со поддршка и грижа. Неверојатната соба за мачки, која се гледа на преносот во живо, беше отворена во Талин во областа Мустамае во 2012. Дневно, стационарот згрижува повеќе од 300 мачки за кои се грижат волонтери.
Најзначајниот придонес од организацијата се домовите за грижа за милениците, кои ги обезбедуваат самите волонтери. Како што велат самите претставници: „Организацијата вклучува луѓе кои им помагаат на бездомните животни во нивното слободно време и тоа го прават абсолутно волонтерски. Не добиваме никакви финансиски или комерцијални бенефиции од тоа што го правиме, но тоа што добиваме е благодарноста и љубовта од самите миленици, што е многу поважно.“
Сите мачки во домовите за грижа, како и во засолништето, примаат терапија за цревни паразити и добиваат дополнителен третман ако има потреба од тоа. Посвојувањето на животни од засолништето не е толку лесно- новиот сопственик треба да пополни формулар, кој ќе биде евалуиран и само тогаш тој или таа ќе може да добијат нов пријател дома. Процесот е малку комплициран, но тоа е затоа што е потребно да се елиминираат ситуациите кога сопственици посвојуваат миленик од засолништето и потоа повторно го напуштаат.
И покрај тоа што организацијата “Pesaleidja” работи низ цела Естонија, се уште е управувана само од волонтери. Затоа е многу важно да им се помогне. Ваквите организации напредуваат само благодарение на посветеноста, страста и љубовта кон животните од страна на ентузијастите за спас на животните кои се секогаш во потреба од поддршка, и можете да бидете сигурни дека вашата помош ќе биде искористена за добра цел. Купете некој од потребните производи за засолништето во продавницата подолу на страната.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

N****[email protected]
2

Medium Package

Песок за тоалет за мачки

Конзервирана храна за мачиња

i****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€