logo

Засолниште "Sirius"

flag

Kiev

Засолниште "Sirius"

flag

Украина, Kiev

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето „Sirius“ е едно од најголемите и најпознатите здруженија за помош на животните во Украина. Од отварањето во 2000 година, има спасено и вдомено повеќе од 4000 животни и во моментот згрижува повеќе од 2000 мачки и кучиња. Повеќе од 10 години било преселувано од едно место на друго, се до 2014 кога е конечно доселено во селото Федоровка, кое се наоѓа во близина на главниот град на Украина. Веднаш штом ќе дојде нов жител во засолништето, го добива потребниот третман и фондацијата на засолништето исто така обезбедува бесплатна вакцинација, стерилизација и помош за сиромашните семејства кои се грижат за миленици. Добивањето донации од конкретни луѓе е многу тешко за засолништето, затоа храната и потребните продукти се обезбедуваат од различни продавници и организации. Работниците се многу посветени- освен работата со милениците и засолништето, тие постојано се стремат да го едуцираат општеството за проблемите околу бездомните миленици и вдомувањето животни, но најважно е тоа што спроведуваат и превентивни мерки со тоа што ги учат сопствениците за одговорноста и соодветната грижа за милениците. Кучињата од засолништето воглавно живеат во надворешните простори, бидејќи нема доволно средства да се изгради комплетен, објект со греење. Понатаму, поради економската ситуација во земјата, се повеќе и повеќе партнери на засолништата, морале да им го свртат грбот и да ја прекинат поддршката, бидејќи и тие самите се справуваат со економска криза. Засолништето за животни од фондацијата „Sirius“ од секогаш имало желба да изгради и целосно да одржува засолниште по Европски квалитет и стандард. Како што може да видите, засолништето се уште нема пренос во живо, бидејќи има малку или воопшто ресурси за хранење на жителите, камо ли за да обезбеди соодветна интернет конекција. Поради тоа, ве замолуваме да ја одберете сумата за собирање средства која може да ја видите десно и да им помогнете на животните од засолништето да бидат видени и слушнати. Веднаш штом ќе биде достигната сумата од собраните средства, ќе можеме да ја конектираме камерата за пренос во живо од засолништето и да ја видиме ситуацијата во засолништето. Не одминувајте! Ова е само еден клик за вас, а значи живот или смрт за животните!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за кучиња

Сува храна за мачки

a****[email protected]
2

Сува храна за кученца

i****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€