logo

Засолниште „SNAP Cats“

flag

Santa Rosa

Останати камери во засолништето

cameras
cameras
cameras

Засолниште „SNAP Cats“

flag

САД, Santa Rosa

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„SNAP Cats“ е навистина уникатно засолниште. Најголемата разлика меѓу него и останатите засолништа е тоа што тоа е специјализирано за мачки со посебни потреби и постари мачки. Без разлика каква е состојбата на мачката, волонтерите навистина веруваат дека секоја мачка може да биде вдомена во нов, топол дом. Ако мачката не се вдоми, тогаш останува да живее во засолништето до крајот на животот, среќно и мирно, без разлика на староста, темпераментот и здравствената состојба.

Засолништето „SNAP Cats“ е лоцирано во Санта Роса ( Округот Сонома, Калифорнија). Се пресели во нов дом на 1 јануари 2016 година. Основано е од Дерил Робертс, кој е директор во моментов, ветеринарен техничар и активист за правата на животните, со долгогодишно искуство со работа во различни засолништа за животни.

„SNAP Cats“ е едиственото засолниште во регионот кое работи со мачки со посебни потреби. Освен претходно споменатите мачки со посебни потреби и возрасни мачки, засолништето исто така вдомува мачки со состојби како вирус на имунодецициенција кај мачки FIV (Feline Immunodeficiency Virus) и вирус на леукемија кај мачки FeLV (Feline leukemia virus). Мачките со претходно споменатите состојби се чуваат во посебни простории, одделени од другите. Сочувството за мачки во вакви состојби покажува колку се посветени волонтерите на целта за спасување и заштита на беспомошни мачки со посебни потреби. Меѓутоа, „SNAP Cats“ е лимитирано со број на болни мачки што може да ги згрижи, затоа најдобро е да го контактирате засолништето директно за повеќе детали.

Исто како и многу други здруженија за помош на животните од целиот свет, „SNAP Cats“ засолништето, работи напорно и несебично, за да се осигура дека се повеќе и повеќе бездомни, напуштени или болни мачки добиваат грижа и љубов која ја заслужуваат. Барем мала фракција од резултатите на нивната работа може да биде видена на преносите во живо погоре, со посебно внимание на големата соба за мачките во засолништето.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Песок за тоалет за мачки (14л)

Extra strong clumping cat litter, 100% natural, made from whole kernel corn, bio-degradable and flushable

13,39€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€

Сува храна за мачки (2kg)

Highly digestible dry food, rich in tasty turkey and rice. The selected protein sources help food intolerance and omega 6 fatty acids support healthy skin and fur.

11,50€