logo

"Paradise Tails" засолниште

flag

San Josè Del Cabo

Camera coming soon

Our warehouse

Animal shelter

"Paradise Tails" засолниште

flag

Мексико, San Josè Del Cabo

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето кое е познато како Paradise Tails беше основано во 2008 година, но официјално името го доби во 2015 година. Беше основано и сега е управувано и финансирано од Кристин Датс, добивајќи повремено донации и помош од двајца волонтери, кои се дојдени од Канада да помогнат. Низ годините, засолништето се претворило делумно во центар за згрижување, кога Кристин спасила куче со клеточна повреда на мозокот, две мачки со фелина леукемија и куче кое претрпело ужасно малтретирање и кое не можело да биде вдомено. Благодарение на нејзината емпатија и напорна работа, сите, и кучињата и болните мачки, останале да продолжат да живеат многу среќен живот. И покрај сето тоа, кога во засолништето доаѓаат стари кучиња и Кристин не може да им најде нови сопственици, засолништето се претвора во центар за згрижување. Сопственичката која обожава животни исто така овозможува место за живеење и за оние кои никој не сака да ги вдоми или оние кои се незабележливи.
Некои постари кучиња кои не можат да бидат вдомени, се згрижени во Paradise Tails до крајот на нивниот живот, поминувајќи неколку среќни години со знаење дека се сакани. Непотребно е да се каже, Кристин се фокусира многу на стари кучиња и мачки кои имаат потешкотии со вдомувањето, како и болни животни кои живеат одделно од здравите. Paradise Tails исто така прима и многу млади животни, возрасни кучиња и мачки и во последните 9 години, стотици миленици си го пронашле својот нов топол дом. Како што самата Кристин кажува:”… има многу приказни од мали, скршени душички, кои успеале да си ги излечат нивните физички и емоционални рани и повторно да најдат љубов и прекрасно семејство, и токму тоа е она кон кое што целам. Тие среќни краеви прават да продолжам понатаму. Тие среќни краеви се она што ја прават целата работа да вреди.” Освен спасување и згрижување, Кристин, во име на засолништето Paradise Tails , исто така зборува со луѓето и ги едуцира за стерилизацијата и кастрацијата на кучињата и мачките. Таа неодамна купила земјиште, каде треба да биде изградена нова зграда за поголем центар за згрижување во најблиска иднина,за да можат што повеќе животни да бидат спасени, згрижени и потоа вдомени во нов топол дом.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за кучиња

Сува храна за мачки

d****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€