logo

Засолниште MEŽAVAIROGI

flag

Кекава

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште MEŽAVAIROGI

flag

Латвија, Кекава

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето за животни “Mežavairogi” е отворено во 2009. Секоја година тие згрижуваат повеќе од 2000 животни од цела Латвија. Тие се едни од малкуте засолништа во државата кои згрижуваат и диви и домашни животни.
Покрај повеќе од 100 кучиња и 80 мачки, “Mežavairogi” вдомува: коњи, кози, крави, зајци, разни домашни птици; диви птици како бувови, јастреби и диви животни: ракуни, јазовци, лисици, ласици и кафеави мечки. Како што можете да забележите, видео преносот во живо е сконцентриран на последните.
Камерата е поставена на отворениот заграден простор на двете мечки женки- Лаима и Мара. Овие кафеави мечки се вдомени во засолништето “Mežavairogi” на 22 јуни 2010 година, од гранка на Зоолошката Рига која се наоѓа во Калвене. Двете мечки се родени во 2004. Воглавно, најактивни се во текот на денот, кога сакаат да шетаат наоколу на територијата, да пливаат во малиот базен и да јадат јаболки. Меѓутоа, тој простор мора некогаш да се исчисти, и во тој случај мечките се селат во нивната малечка куќа на ден или два. Исто така, тие спијат внатре, така што не би биле надвор за време на зимата.
Историјата на засолништето со уникатниот диверзитет на животни започнува во 1999, кога мало, шарено прасе било донесено и вдомено. Од тогаш, десетици разновидни животни се донесени. Поради тоа, засолништето се рекламира и како мини-зоолошка градина, бидејќи многу од дивите животни не може да бидат посвоени. Освен тоа, луѓето почнаа да го посетуваат засолништето почесто, да се шетаат, да си играат и да ги хранат различните животни кои се тука.
Како што беше кажано, засолништето “Mežavairogi” не е само за мечки- голем број животни треба да бидат нахранети и некои од милениците чекаат да бидат посвоени од нови сопственици што ќе им пружат љубов. Затоа вие можете да помогнете на многу од жителите на стационарот, со купување на храна за миленици, токму тука, онлајн, и таа ќе биде доставена директно во засолништето.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Џем и мед

a****[email protected]
2

Зеленчук

m****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Џем и мед (1kg)

Home made jam and honey are very important nutriment for bears.

10,00€

Зеленчук (50kg)

Fresh vegetables are the main nutriment for bears. Especially carrot directly from the farms.

16,75€

Паула црвено јаболко (50kg)

Fresh red apples are very important nutriment for bears directly from farms.

29,50€