logo

Засолниште “VILJANDI”

flag

Вилјанди

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште “VILJANDI”

flag

Естонија, Вилјанди

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

НВО Засолништа за животни е основана во 2007 и сега управува со 7 засолништа низ цела Естонија. Вдомува околу 300 миленици секоја година во градови како Вилјанди, Парну, Валга, Вору, Вирумаа и Лаанемаа. Од 1ви јули тие основаа и засолниште во Талин, главниот град на Естонија, што веројатно и го дуплира бројот на кучиња и мачки кои можат да се посвојат.
Мисијата на организацијата е да им се помогне на четириножните пријатели да се вратат дома, да најдат нови домови за бездомните животни, како и да го информираат општеството на Естонија за големиот број на животни скитници.
За да се избегнат несаканите и случајни легла, тие се обидуваат да го информираат секој сопственик на миленик со кампањи за подигнување на свеста, говорејќи за важноста на стерилизацијата и кастрацијата. Со помош на локалните општини, имаат остварено бесплатно микрочипирање на многу миленици низ цела Естонија.
Секој миленик кој е примен, добива антипаразитски третман и вакцини, се стерилизира или кастрира и добива микрочип пред да биде посвоен. Засолништето е партнер со повеќе општини, што го прави најголемата организација за благосостојба и спас на животните во Естонија.
НВО Засолништа за животни уште од 2007 година засолнува бездомни миленици во Вилјанди. Организацијата е секогаш во процес на развој, и во однос на материјалните средства и во однос на постигнувањата. Бидејќи се непрофитна организација, мораат да изградат се со нивните раце и затоа се многу горди на нивните вработени и волонтери. Бројот на посвоени миленици се зголемува секоја година, но веруваат дека се уште има уште многу да се направи.
Ако сакате да и помогнете на организацијата да ги постигне своите цели, помогнете на засолништето во Вилјанди со купување на храна за милениците или песок за тоалетите за мачки, што може да го направите на оваа страна подолу. Кажете им на сите за засолништето и можноста да се помогне и онлајн!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачиња

k****[email protected]
2

Конзервирана храна за мачки

m****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Биоразградлив тоалет за мачки (10л)

Made from 100% natural wood the litter is biodegradable, making it friendly on the environment and can be put in any suitable compost bin after all faeces have been removed.

7,80€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачиња (0,42kg)

Natural, grain-free complete food for kittens. This tasty wet food is made from 72% meat and enriched with vegetables and fine herbs. It is packed with essential proteins, vitamins and taurine.

4,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€