logo

Засолниште „Lesnoy Priyut“

flag

Москва

Засолниште „Lesnoy Priyut“

flag

Русија, Москва

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Добротворниот фонд за помош на бездомни животни “Lesnoy Priyut” (Шумско Засолниште) започна со работа во август 2009 година. Фондот беше креиран со цел да се обезбеди адекватна помош за бездомните, напуштени и болни животни. Во моментов, засолништето вдомува околу 200 миленичиња, заедно кучиња и мачки. За сите животни се грижат вработените и волонтерите кои се стремат да обезбедат соодветни услови за живот, медицински третман и социјализација за сите миленичиња, со што поголема удобност на живеење колку што условите дозволуваат.

Сите животни кои го наоѓаат својот пат до засолништето се стерилизираат и вакцинираат. Засолништето е приватно и не е финансирано од страна на државата или општината, затоа сета помош ќе биде примена со раширени раце.
Важна задача за вработените во засолништето е да ги дадат милениците на вдомување кај сигурни и грижливи нови сопственици. Повеќето од згрижените животни во засолништето се поранешни домашни миленици кои подоцна биле исфрлени на улица или изгубени од страна на првите сопственици, а поради тоа „Шумско Засолниште“ цели кон обезбедување на подобар, посреќен живот за нив. Од неговото отворање, 1239 животни нашле нов дом.
Освен грижата за животните во засолништето и управувањето со истото, стремежот е насочен и кон информирање на луѓето за нивниот хуман и одговорен став према животните, како и кон консултација со сопствениците на животни за грижата за милениците.

Можете и вие да го потпомогнете засолништето, со купување на потребните продукти кои ќе бидат доставени до истото по процесираната продажба. Погледнете подолу што сé му е потребно на засолништето и не заборавајте да ја споделите информацијата со вашите пријатели за можноста за помагање на животните.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

g****[email protected]
2

Small Package

t****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Биоразградлив тоалет за мачки (10л)

Made from 100% natural wood the litter is biodegradable, making it friendly on the environment and can be put in any suitable compost bin after all faeces have been removed.

7,80€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€