logo

Засолниште "ULUBELE"

flag

Личи

Останати камери во засолништето

cameras
cameras
cameras
cameras
cameras

Засолниште "ULUBELE"

flag

Латвија, Личи

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“Dzīvnieku pansija Ulubele” (Улубеле стационарот за животни) е некомерцијално здружение кое е оформено во 2005 и од тогаш полека станува едно од најголемите и најпознатите засолништа во Латвија. Истото, ветило дека ќе ги заштитува правата на животните и ќе помага на оние миленици кои сеуште немаат нов дом, со помош на вработените и волонтерите во засолништето кои тоа го прават тоа најдобро што можат и најбрзо што можат.
Во моментов, засолништето за животни “Ulubele“ е дом на најмалку 300 животни: околу 200 кучиња и 100 мачки. Секогаш е подготвено да добредојде нови жители, кои често доаѓаат на местата на претходните жители во засолништето, што може да се види на преносот во живо.

Луѓето од засолништето се стремат:
1. Да се осигураат дека секое животно, за кое не може да се најде сопственик подолго време поради било која причина, е згрижено во стационарот целиот негов живот.
2. Да покажат позитивен став кон милениците, независно од нивната раса, возраст и здравствена состојба.
3. Да соработуваат активно со цел да го ажурираат и подобрат членот за благосостојба на животните
4. Да ги дефинираат животните како истакнат дел од околината и да им овозможат еднаков животен квалитет, како за луѓето, така и за животните.

Здружението е секогаш страстно за тоа што го прави. Уште од неговото основање, засолништето било дел од многу добротворни настани и акции, соработувајќи со многу организации со истата цел- да се помогне на животните. Меѓу најпопуларните настани е Летната Голема Работа (Summer Big Work- “Vasaras lielais darbs”), која се одржа во засолништето во јули 2016 година и собра повеќе од илјада волонтери- рекорд кој допрва треба да се сруши од другите латвијски засолништа.
Засолништето “Ulubele“ секогаш е во центарот на вниманието на волонтерите, активистите за права на животните и љубителите на животни. Меѓутоа, тоа не значи дека на нив не им е потребна помош: засолништето секогаш има потреба од храна за животните и други продукти кои можат да бидат купени токму тука на Animals Life NET! Погледнете ја онлајн продавницата под прозорецот за пренос во живо, за да ги купите потребните продукти и да ја споделите информацијата за ова засолниште на социјалните медиуми!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Small Package

j****[email protected]
2

Конзервирана храна за кучиња

y****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€