logo

Засолниште "Rescate Animal"

flag

Засолниште "Rescate Animal"

flag

Еквадор,

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„Rescate Animal“ претставува непрофитна фондација одобрена од страна на Министерството за Земјоделие, Фармски животни, Аквакултура и Рибарство од Градот Гуајкил .
Засолништето е посветено и ориентирано кон заштита на напуштената и злоупотребена урбана фауна во Гуајкил. Како НО (Невладина Организација) која се стреми кон процесот
на социјални измени во проблемите со животните
во Еквадор, засолништето спроведува спасување
и вдомување на животните, едукација на општеството за подигнување на свеста и промоција на стерилизацијата како стратегија која се стреми кон намалување на високиот број на запоставени и напуштени животни. Уште една улога на организацијата е партиципирачкиот активизам за сите претходно споменати теми. „Rescate Animal“ се стреми да придонесе за градење на општество без насилство, каде луѓето не би се осмелиле агресивно да постапат со животните – општество каде благосостојбата на животните е еден од неговите главни интереси. Луѓето сакаат да веруваат дека животните имаат права и заслужуваат високи животни стандарди кои ќе осигураат хармонично копостоење со окружувањето и човештвото.
Од основањето на засолништето, па се до денес, со неговата работа спасени се животите на преку 1500 животни. Во 2015 година, невладината организација го формираше Транзиционалниот Центар за Рехабилитација. Во текот на 2016, покрај веќе згрижените 1185 кучиња и мачки, центарот вдоми уште 141 бездомно животно, од кои 84 беа посвоени од страна на нови семејства и сопственици, додека останатите сеуште чекаат на својата шанса за подобар живот.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Засолниште “Rescate Animal”

o****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€

Сува храна за мачки (2kg)

Highly digestible dry food, rich in tasty turkey and rice. The selected protein sources help food intolerance and omega 6 fatty acids support healthy skin and fur.

11,50€