logo

Засолниште Tallinn

flag

Талин

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште Tallinn

flag

Естонија, Талин

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

Засолништето во Талин беше отворено на 1 јули 2016, додека самиот објект беше изграден со средствата од граѓаните на градот Талин. Засолништето е управувано од Организацијата за спасување на животните од Естонија Varjupaikade, која ја почнала својата работа во 2007 година и има уште 6 други засолништа, не само во Талин, туку и во Вилјанди, Парну, Валга, Виру, Вируума и Ланемаа.

Главната цел на организацијата е да им помогне на изгубените миленици да си го најдат повторно својот дом и да им најде нов дом на бездомните четириножни пријатели, додека во исто време им овозможува на сите потребен третман, и со тоа го намалува бројот на бездомни животни во Естонија. Организацијата исто така се стреми да го намали бројот на новородени миленици на улиците, не само со стерилизации на животните, туку и со едукација на луѓето за важноста на стерилизацијата, користејќи различни кампањи. Неколку општини и помагаат на организацијата со организирање кампањи за чипување на милениците.

Како и секогаш, секое животно кое доаѓа во засолништето добива антипаразитски третман, се вакцинира и се чипува. Секое вдомено животно исто така, се стерилизира или кастрира. Освен тоа што згрижува мачки и кучиња, членот на Varjupaikade од Талин, згрижува и мали миленици како зајчиња, морски прасиња и други, кои може да се чувствуваат безбедно и како дома во ова засолниште!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Small Package

Конзервирана храна за мачиња

m****[email protected]
2

Small Package

Конзервирана храна за мачиња

m****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€