logo

Засолниште за животни "Kitty and Puppy Haven"

flag

Midrand

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште за животни "Kitty and Puppy Haven"

flag

Јужна Африка, Midrand

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„Kitty and Puppy Haven“ е засолниште за животни во Мидранд, Јужна Африка кое е отворено од 2000 година со цел да спасува злоставени и напуштени животни. Нивната примарна цел е да спаси и да најде дом за што повеќе миленици, меѓутоа едукацијата на луѓето, превземањето на превентивни мерки против суровост и заспотавување на животните во иднина е исто така многу важно.

Ова е засолниште во кое не се еутаназираат животни, бидејќи работниците веруваат дека секој миленик може да се излечи и да живее здрав и среќен живот. Ова верување само ја потврдува храброста и големата љубов кон животните, бидејќи многу од нив доаѓаат со очајна потреба од грижа за нивното здравје и состојба. Вообичаениот третман на животните се состои од вакцинации, антипаразитски третман, стерилизација и контрола на ектопаразити.

Засолништето се стреми да се осигура дека се повеќе и повеќе животни се стерилизирани и се повеќе и повеќе луѓе се едуцирани за ситуацијата со бездомните миленици. Во јуни 2010, засолништето го започна проектот “Alex Project”- програма која започна во градот Александра (од таму и името на проектот), која сега е раширена во многу други делови од регионот Гаутенг, во Јужна Африка. Програмата има за цел да им понуди бесплатна храна за миленици на оние кои не можат да си ја дозволат, да им даде совети на сопствениците на животни, да стерилизира и вакцинира животни ако е потребно и најважно, да спасува повредени, напуштени и запоставени животни.

„Kitty and Puppy Haven“ е јасен знак дека благосостојбата на животните и свеста за тоа, може да биде проширена во многу региони од светот. Да не ги оставаме сами храбрите и посветени помошници на животните, да им помогнеме колку што е можно повеќе! Проверете кои производи му се потребни на засолништето во нивната секојдневна работа и купете ги онлајн. Само со здружени сили можеме да го направиме светот подобро место.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за мачки

o****[email protected]
2

Конзервирана храна за мачки

Конзервирана храна за мачиња

c****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€

Сува храна за мачиња (2kg)

Dry kitten food to support healthy growth for your young cat. The perfect nutrition for junior cats, with all essential nutrients that they need..

12,99€

Сува храна за мачки (2kg)

Highly digestible dry food, rich in tasty turkey and rice. The selected protein sources help food intolerance and omega 6 fatty acids support healthy skin and fur.

11,50€