logo

НВО „SAAREMAA“ засолниште за животни

flag

Эстониja

Останати камери во засолништето

cameras

НВО „SAAREMAA“ засолниште за животни

flag

Естонија, Эстониja

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето на невладината организација SAAREMAA работи уште од 2005, почнувајќи со амбициозен обид да ја намали пренаселеноста со миленици, со барање нови домови за улични мачки кои живеат на улиците на Сааремаа Островот во Естонија. Првично, сите животни биле вдомени во домовите на волонтерите, но од 2013, организацијата успеала да најде простории кои му биле потребни на засолништето, кои во моментот вдомуваат повеќе од половина од животните кои се во нивна грижа (повеќе од 120 мачки и 2 кучиња).
Нивната цел е да им помогнат на малтретирани, напуштени или загубени животни, со тоа што им овозможуваат привремено засолниште и им помагаат во потрагата по нови домови. Сите животни во стационарот добиваат потполна грижа од ветеринар- стерилизација, вакцинација и контрола на паразити. Членови на организацијата исто така целат кон промовирање на благосостојбата на животните во целина и нудат информации кои се од помош на локалното население во однос на грижата за нивните миленици или уличните животни.
Во последните три години, НВО Saaremaa пронашла нов дом за повеќе од 400 животни и претставува најголемо здружение за спас на животните на најголемиот остров во Естонија.
Како што може да видите на веб камерата, засолништето е нестрпливо да ги направи животите на нивните миленици што е можно покомфорни- собата за мачки е голема и пространа. Мачките можат дури и да се качуваат скоро до таванот, каде се поставени дрвени даски за нив. Активноста на жителите на оваа соба се менува во текот на денот, но кога се најактивни, можете да забележите десетици мачки од засолништето пред камерата, што е сцена вредна за гледање.
Засолништето на НВО Saaremaa вдомува многу скитници миленици, но нивните амбиции се многу поголеми и за да можат да помогнат на уште повеќе животни, потребна им е вашата помош! Разгледајте ги продуктите кои му се потребни на засолништето подолу на страната, купете ги онлајн и не заборавајте да им кажете и на вашите пријатели за тоа.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€