logo

Засолниште за животни Võru

flag

Võru

Засолниште за животни Võru

flag

Естонија, Võru

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Võru засолништето за животни е едно од седумте засолништа, и ја формира НВО Засолништа за животни, се наоѓа во јужниот дел на Естонија. Згрижува околу 400 животни годишно, главно мачки и кучиња.

Се грижи за повторно среќавање на изгубени миленици со своите сопственици како и на вдомување на оние на кои им е потребен дом. Оваа организација се стреми на намалување на бројот новородени животни на улиците не само со стерилизирање, туку и со едуцирање на луѓето, со помош на различни кампањи. Неколку општини се вклучени и помагаат на организацијата со тоа што пропагираат ставање чипови на милениците.

Како и секогаш, секое згрижено милениче ги добива неопходните третмани – вакцини, поставување микрочип и третман против паразити.

Со помош на донатори секое возрасно милениче се стерилизира пред посвојување. Има мала клиничка соба во засолништето и ветеринар ги проверува сите згрижени миленици и се извршуваат хируршки зафати.

Võru засолништето за животни соработува со локалните општините, но доколку има можност, засолништето им помага и на приватни семејства доколку нивните услови за живеење не се соодветни за чување миленици.

Mото е – Секое животно мора да има дом.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Биоразградлив тоалет за мачки (10л)

Made from 100% natural wood the litter is biodegradable, making it friendly on the environment and can be put in any suitable compost bin after all faeces have been removed.

7,80€

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€