logo

Засолниште “Ķepu-Ķepā”

flag

Ревjичи

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште “Ķepu-Ķepā”

flag

Латвија, Ревjичи

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Во април 2011, мајка и ќерка го основаат здружението за спасување на животните. Тие сакаат да создадат засолниште за животни, каде било кое животно: мачка или куче, зајак или коњ, крава, па дури и дабар, би можел да ја добие потребната помош и грижа во секое време. Како резултат на тоа, основано е засолништето “ĶEPU-ĶEPĀ”, недалеку од градот Јелгава во Латвија.
Во мај 2011, засолништето веќе имаше над 25 кучиња, 20 мачки, и 6 члена од заедницата како жители. Иако следната година некои од членовите на заедницата го напуштиле засолништето, тоа не прекинало со работа и од тогаш не само што го зголемува бројот на животни, туку и разновидноста: мачки и кучиња можете да најдете во секое засолниште, но коњи, крави, кози, кокошки, фазани и дабари можете да најдете само таму каде луѓето навистина ги сакаат животните.
Денес, “ĶEPU-ĶEPĀ” продолжува да работи со силата на нескршливата волја, страст кон работата, посветеност и помош од основачите, волонтерите, семејствата и пријателите. Ставот и напорната работа на засолништето можат да бидат сумирани во нивното мото: „Овозможете сите четвороножци да имаат топол дом, полн стомак и сопственици полни со љубов!“
На камерата може да го видите просторот за прошетка на кучињата (10х12 метри), каде има кучиња кои си играат едни со други и трчаат наоколу скоро секој ден. Училишни посети се чести во засолништето и често помагаат или ги шетаат кучињата; можете да се вклучите некој пат и дефинитивно ќе се забавувате гледајќи ги и децата и кучињата!
Засолништето “ĶEPU-ĶEPĀ” се уште не е добро познато како другите латвијски засолништа “Ulubele” или “Labās Mājas“. Поради тоа, секогаш е потребна помош. Топли работи, храна, песок за тоалетите на мачките и други работи кои се наведени на листата под преносот во живо можат да бидат купени тука на оваа страна и нашиот тим ќе ги достави до засолништето.
Споделете ги информациите за засолништето со вашите пријатели и кажете им и на нив да помогнат на “ĶEPU-ĶEPĀ”!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Medium Package

n****[email protected]
2

Medium Package

n****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€