logo

Засолниште за кучиња на Тамаз Елизбарашвили

flag

Tbilisi

Останати камери во засолништето

cameras
cameras
cameras
cameras
cameras
cameras
cameras
cameras

Засолниште за кучиња на Тамаз Елизбарашвили

flag

Грузија, Tbilisi

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето за животни е оформено од бизнисменот Тамаз Елизбарашвили во септември 2004 година. Низ сите овие години, токму ова засолниште за кучиња, ја има една од најтурбулентната, највозбудливата и неверојатна историја која може да ја има едно засолниште.

Засолништето се соочило со многу тешки периоди во текот на својата историја. Иако засолништето работи за доброто на сите, неговите активности некогаш биле попречувани од луѓето и власта. Локалното население кое живеело близу засолништето постојано пишувало жалби против засолништето, а власта воопшто не го финансирала. За среќа, тоа никогаш не го спречила ова засолниште да работи и било финансирано од самиот Тамаз.

Грузијската јавност е потполно свесна дека основачот на засолништето постојано се бори за правда. Меѓутоа, тоа се сврте против него кога беше затворен од власта во 2010. По неговото ослободување, Тамаз продолжи со своите активности со десет пати повеќе енергија. Ги прошири и својот бизнис и засолништето. Исто така изгради и кино на територијата на засолништето, каде ученици можеа да гледаат филмови за кучиња бесплатно. Целта на сето ова беше да се охрабри љубовта, лојалноста и грижата кон животните меѓу децата.

За жал, Тбилиси беше погодено од ужасна поплава во 2015, која е позната по тоа што убила скоро половина од жителите на зоолошката во Тбилиси. Имало уништувачки ефект и на засолништето, како што рекол самиот Тамаз: „Луѓето не успеаја во борбата против мене, и на 13 јуни, 2015 година, ме нападна природна катастрофа. Реката ми однесе 10 кафеави мечки и скоро 300 кучиња.“

Иако се било уништено и областа на засолништето била прогласена за уништена зона од несреќата, сопственикот на засолништето не се откажал. Почнал изградба на ново засолниште од почеток на друго место. Ново засолнишето по Европски стандарди било изградено за само една година. Опремено е со клинички соби и соби за рехабилитација, како и отворени и затворени простори. Се планира и изградба на ново кино, кое ќе ја има истата улога на старото.

Во моментов, има 343 кучиња, 58 кученца, и две кафеави мечки што живеат во засолништето. Работниците од засолништето редовно ги посетуваат и вдомените животни од засолништето. Ако на кучето не му се обезбедени соодветните услови, тие го враќаат назад во засолништето.

Луѓето како Тамаз Елизбарашвили, работник во засолништето и волонтер, се добар пример за тоа што значи грижа за милениците за луѓето во целиот свет. Иако тие биле во можност да го одржат ова засолниште и покрај сите случки низ годините, пред нив е уште многу работа.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за кучиња

Конзервирана храна за кучиња

g****[email protected]
2

Конзервирана храна за кучиња

s****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (20kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

25,00€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

31,60€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

2,10€