logo

ЗАСОЛНИШТЕ “NUARAS”

flag

Клайпеда

Останати камери во засолништето

cameras

ЗАСОЛНИШТЕ “NUARAS”

flag

Литванија, Клайпеда

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„NUARAS“ организацијата цели да обезбеди место за било кое животно што нема дом, што е повредено или изгубено, со најдобрите услови што може, се додека не се најде нов дом полн со љубов и одговорни сопственици или не се вратат на стариот сопственик. Тимот на NUARAS воглавно работи со кучиња и мачки, но исто така, овозможува нега или ветеринарен третман и за диви животни и птици, во соработка со Асоцијацијата за благосостојба на животните. Организацијата има направено значителен придонес во намалувањето на бројот на скитници низ цела Литванија. “Nuaras” има засолништа во три литвански градови: Каунас, Клаипеда и Алитус. Сите кучиња и мачки од овие засолништа се вакцинирани и поголем број од нив се стерилизирани. Засолништата ги имаат на располагање некои од најдобрите специјалисти со многу знаење во однос на третманот и грижата за животните.
Засолништето “Nuaras” во Клаипеда се вика „Западно литванско засолниште за животни“ ( “Vakarų Lietuvos gyvūnų globos namai”- West Lithuanian Animal Shelter) и е отворено во 2011 година. Во периодот помеѓу 2014 и 2015, ова засолниште пронашло нов дом за 674 бездомни животни и соединило 94 изгубени миленици со своите сопственици. Во моментот, “Nuaras” има околу 400 бездомни животни во сите свои засолништа.
Посетителите се секогаш добредојдени да волонтираат или да поминат некое време со милениците, бидејќи на нив сигурно им недостига внимание од луѓе. Меѓутоа, никогаш не се тука предолго- жителите во собата за мачки и во собата за кучиња се променуваат скоро секоја недела и вие ќе имате можност да го видите тоа и на двете камери за пренос во живо.
Сакате и да посвоите миленик? Секогаш можете да дојдете во засолништето и да си го побарате новиот пријател, или ако не сте во можност да дојдете, купете некои од работите кои се потребни во засолништето, а кои можете да ги најдете подолу на страната и нашиот тим ќе ги достави токму таму.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Medium Package

N****[email protected]
2

Medium Package

g****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€