logo

"La Marina" дивиот свет спасување центар

flag

Alajuela Province, San Carlos

"La Marina" дивиот свет спасување центар

flag

Костарика, Alajuela Province, San Carlos

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Центарот е основан пред многу години по чиста случајност. Безусловната љубов и почит кон природата ги инспирираа основачите на центарот: тоа беше искрата која го разгоре проектот.

На почетокот, беше спасувачки центар со ограничена инфраструктура за мали диви животни, меѓутоа потребата за згрижување на припитомени диви животни беше многу голема и за неколку години прерасна во најголем спасувачки центар во земјата, што значеше дека дел од поставките мораше да се отворат за јавноста со цел да се покријат трошоците.

Центарот стана првата “зоолошка градина” во северот на земјата. Во тоа време, професионалниот совет, економските забрани и директивите од MINAE (владина организација за заштита на флора и фауна) предлагаа да се постават кафези со соодветни димензии за секој вид посебно: по можност направени од метал со бетонски подови. Овие услови беа со цел да се задржи највисокото ниво на чистота и како резултат на тоа, помалку здравствени проблеми за
животните.

Во спасувачкиот центар, сите заостанати траги од оваа инфраструктура се поради економските ограничувања. Иако, легално, горе наведеното се уште е официјален стандард за чување диви животни, моментално се воведени повеќе нови природни опции. Со ова се постигнуваат зачудувачки позитивни резултати кои беа одобрени и прифатени од MINAE.

Основачите на центарот цвсто веруваат дека за неколку години сите животни кои се запленети ќе можат да живеат одличен и исполнет живот во заробеништво, но понатаму со програмите за повторно запознавање ќе можат да се вратат во своите природни живеалишта во дивината.
Се надеваме дека и други спасувачки центри и зоолошки градини во земјата ќе го употребат
овој модел со цел да се подобри животот на сите животни кои живеат во заробеништво.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€