logo

Заедничко место за живот на мачки во Барселона

flag

Barcelona

Останати камери во засолништето

cameras

Заедничко место за живот на мачки во Барселона

flag

Шпанија, Barcelona

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„Гатуари“ претставува непрофитна организација основана во Барселона кон крајот на 2015 година, која има за цел да им даде втора шанса на „невидливите“ мачки кои потекнуваат од различни стационари низ државата. Невидливи се оние мачки кои подолго време остануваат непосвоени, поради одредена причина. Најчесто тоа се оние мачки со црно крзно, стари или срамежливи мачки или оние со посебни потреби. Здружението се стреми да им помогне на мачките кои толку долго чекале да бидат спасени од засолништата. Проблемот со спасување на животните е ургентна задача во државата поради големиот број на напуштени животни.
„Гатуари“ е заедничко место за живеење за мачките. Местото е тивка и релаксирачка соба каде мачките може да уживаат во текот на денот, додека чекаат за нивниот конечен дом и семејство. Посетителите можат во секое време да доаѓаат и своето време квалитетно да го искористат играјќи со мачките. Некои од животните сакаат да играат или да се галат, а некои само да спијат. Без разлика, во „Гатуари“ има за секого по нешто. Додека се во засолништето, посетителите слободно можат да пијат кафе, чај или вода. Билетот за влез вклучува Wi-Fi конекција и мала полица полна со книги за мачки и останати животни, за млади и возрасни читатели.
Оние кои се заинтересирани за вдомување потребно е да го посетат засолништето повеќе пати, со цел подобро да го запознаат потенцијалниот нов член на семејството и да создадат меѓусебна поврзаност со него или неа. Исто така, посвојувачите треба да посетуваат основен курс за одгледување на мачки за да се осигура одговорното одгледување на истите.
„Гатуари“ е едукационен центар, каде може повеќе да се научи за мачките. Засолништето нуди информации за ветеринарни проблеми, однесувањето на мачките и комуникацијата, нутрицијски информации итн. Добредојдени се сите останати корисни информации и работилници, особено оние кои се однесуваат на благосостојбата на животните и подигањето на свеста во врска со бездомните животни, екологијата, одговорното конзумирање и останати теми од таков тип. Поддржувајќи го проектот, вклучително се нудат и останати типови на активности (како на пример јога и благосостојба на умот), кои се совпаѓаат со начинот на живот на мачките.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Биоразградлив тоалет за мачки (10л)

Made from 100% natural wood the litter is biodegradable, making it friendly on the environment and can be put in any suitable compost bin after all faeces have been removed.

7,80€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€