logo

Засолниште „LESĖ“

flag

Каунас

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште „LESĖ“

flag

Литванија, Каунас

Помогнете го проектот

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„LESĖ“ е добротворна организација за животни, која е основана во 2007 година во Литванија. Одржува засолниште за животни и финансира програма за стерилизација/кастрација на бездомни миленици- мачки и кучиња. Организацијата е финансирана единствено од донации и е управувана само од волонтери. Во минатото, кога е започната оваа организација, била една од првите „не еутаназирај“ асоцијации за животни во државата, бидејќи во Литванија не постоело згрижување за животните и државните засолништа ги аутаназирале повеќе од 90% од животните, без никаква надеж за посвојување. Организацијата е основана од љубители на животните, кои започнале да згрижуваат бездомни животни во нивните домови и пробувале да ги промовираат за посвојување. Во 2008, „LESĖ“ отвори свое засолниште за животни и има добредојдено повеќе од 1500 миленици оттогаш.

Организацијата „LESĖ“ има добро познати програми за стерилизација: пионер е во програмата „Залови- Стерилизирај- Врати“ за мачки скитници и за брзо време стана пример за сите други засолништа за животни и организации за благосостојба во државата. Исто така, има овозможено средства за стерилизација на животните кои ги чуваат луѓе со ниски примања, во градот Вилниус. Од почетокот, повеќе од 2100 животни биле стерилизирани, што значително ја подобрило ситуацијата со милениците скитници во Литванија.

Целите на „LESĖ“ се:
Намалување на бројот на напуштени животни;
Наоѓање сопственици за бездомните животни;
Промовирање и подигање свест за проблемите во општеството кај населението и спречување на насилство врз животните;
Развивање на засолниште за животни според стандардите на ЕУ и креирање на нов систем за спасување на животните.

Организацијата е на пат да ги оствари претходно споменатите цели. Меѓутоа, како добротворна организација, ќе оди напред само ако луѓето им пружат помош. Ако имате желба да помогнете на засолништето во нивната цел, купете некој од продуктите кои им требаат, а можете да ги најдете подолу на страната, или помогнете им финансиски.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачиња

Песок за тоалет за мачки

n****s@gmail.com

Производи кои му се неопходни на засолништето

Large Package 10kg+14l

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

25,00€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

37,99€