logo

ЗГРИЖУВАЧКИ ДОМ "Animalia"

flag

Скопје

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

ЗГРИЖУВАЧКИ ДОМ "Animalia"

flag

Македонија, Скопје

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“Animalia” (Анималиа) е непрофитна организација која се бори за правата на животните, базирана во Охрид, Македонија. Основана е во 2013 со цел да обезбеди подобра иднина за бездомните животни и генерално да се бори за правата на животните. Тоа што започнало како мало засолниште за кучиња, со само неколку кафези, за брзо време порасна во многу поголемо, и во моментот згрижува околу 35 бездомни кучиња, а од почетокот до сега има пронајдено топол дом за повеќе од 150 кучиња.

Во јуни 2015, двајца волонтери од организацијата, кои живеат во главниот град на Македонија, Скопје, посветија една соба од нивниот дом за згрижување на бездомни мачки, бидејќи засолништето за кучиња не било во можност да згрижува мачки. Овој подем кажува многу за нивната посветеност на целта и љубовта кон милениците. Нивната цел е да им помогнат на мачките кои не би можеле да преживеат сами на улиците. Напуштени мачиња, повредени или болни мачки, се згрижени додека не си го вратат здравјето и потоа се вдомуваат во топли домови полни со љубов. Засолништето е официјално познато како “Animalia’s Cat Sanctuary” и во моментот се грижи за 8 мачки, а има вдомено повеќе од 30 мачки во последната година.

Исто како и многу други организации за спасување на животните, Анималиа се труди да едуцира се повеќе луѓе за благосостојбата на животните и ситуацијата со бездомните животни во државата, како и за одговорностите во однос на грижата за домашните миленици.

Членовите од засолништето за мачки работат со огромна страст. Меѓутоа, многу е тешко да се одржува соодветна организација на двете засолништа без голема поддршка од јавноста во сопствената земја. Затоа на нив им е потребна нашата помош. Проверете кои производи им се потребни во онлајн продавницата подолу и опцијата за собирање средства. Помогнете им барем малку- на тој начин навистина можеме да промениме нешто!Засолниште

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за мачки

d****[email protected]
2

Конзервирана храна за мачки

s****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€

Тоалет за мачки во облик на кристали (15kg)

This brilliant silicate litter stops odours in seconds! Extremely absorbent, environmentally-friendly, and efficient.

12,00€

Абсорбирачки подлоги (30qty)

BREATHABLE Super ABSORBENT  Pads. Absorbs and Locks away all Fluids that carry Bacteria and Germs.

9,49€