logo

„Hanoi Pet Rescue“ Засолниште за животни

flag

Hanoi

Останати камери во засолништето

cameras

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

37,99€

Песок за тоалет за мачки (14л)

13,39€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

5,99€

Сува храна за мачки (2kg)

11,50€

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

a****9@mail.ru
2

Играчка за мачка

g****1@tvnet.lv

За засолништето

Пријави грешка !

EMBED

General camera

Camera number 1

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„Hanoi Pet Rescue“ е првата организација за спасување на животните која е оформена во главниот град на Виетнам- Ханои. Основана е во април 2012 година и од тогаш се стреми да најде нов дом и да го обезбеди потребниот третман за секое напуштено куче и мачка со помош на активности за спасување на животни и бројни превентивни и едукативни кампањи. Со цел да продолжи со своите активности за помош, „Hanoi

Прочитајте повеќе

„Hanoi Pet Rescue“ е првата организација за спасување на животните која е оформена во главниот град на Виетнам- Ханои. Основана е во април 2012 година и од тогаш се стреми да најде нов дом и да го обезбеди потребниот третман за секое напуштено куче и мачка со помош на активности за спасување на животни и бројни превентивни и едукативни кампањи.
Со цел да продолжи со своите активности за помош, „Hanoi Pet Rescue“ добива голема помош од неколку ветеринарни клиники за грижа за миленици, организации за заштита на животните и луѓе, кои се вистински загрижени за благосостојбата на животните во државата. До сега, тие успешно се справиле со повеќе од 6000 случаи на малтретирани, повредени или бездомни кучиња и мачки. Засолништето обично им помага на околу 100 миленици месечно.

Организацијата се стреми да :
1. Спасува и вдомува животни Организацијата цели кон пронаоѓање колку што е можно повеќе напуштени и улични миленици и вдомување на истите. Ова се прави преку долг и тежок процес, кој вклучува добивање информации за миленик на кој му е потребна помош, негово спасување и обезбедување на потребен третман (ако е потребно). Потоа, миленикот ќе живее во засолништето додека е потребно да му се најде нов дом. Меѓутоа, дури и по вдомувањето, организацијата го следи начинот на кој новите сопственици се грижат за нивниот нов пријател и обезбедува помош и поддршка.
2. Ја подигнува свеста кај граѓаните Организацијата гледа како да им помогне на луѓето и да ги едуцира за проблемите со благосостојбата на животните и бездомните миленици. Освен тоа што ја крева свеста меѓу граѓаните на Ханои со кампањи за спасување на животните, исто така се стреми и да им помогне на луѓето што веќе чуваат миленик. „Hanoi Pet Rescue“ верува дека чувањето миленик е исто толку важно колку и спасувањето миленици, па затоа и прави и видеа и текстови кои служат за помош и едукација на луѓетп во однос на одговорната грижа за животните.

Исто така, имаат и телефонска линија која служи за да се осигураат дека животните кои имаат сопственици се соодветно згрижени и сакани. „Hanoi Pet Rescue“ е една од многуте организации за благосостојба на животните која ја одржува целта жива и во подем дури и во најоддалечените делови во светот. Покажете им поддршка! Купете ги производите за засолништето подолу и ние ќе ви испратиме доказ кога ќе бидат доставени.

Сокриј

„Hanoi Pet Rescue“ Засолниште за животни

flag

Виетнам, Hanoi