logo

„Hanoi Pet Rescue“ Засолниште за животни

flag

Hanoi

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

„Hanoi Pet Rescue“ Засолниште за животни

flag

Виетнам, Hanoi

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„Hanoi Pet Rescue“ е првата организација за спасување на животните која е оформена во главниот град на Виетнам- Ханои. Основана е во април 2012 година и од тогаш се стреми да најде нов дом и да го обезбеди потребниот третман за секое напуштено куче и мачка со помош на активности за спасување на животни и бројни превентивни и едукативни кампањи.
Со цел да продолжи со своите активности за помош, „Hanoi Pet Rescue“ добива голема помош од неколку ветеринарни клиники за грижа за миленици, организации за заштита на животните и луѓе, кои се вистински загрижени за благосостојбата на животните во државата. До сега, тие успешно се справиле со повеќе од 6000 случаи на малтретирани, повредени или бездомни кучиња и мачки. Засолништето обично им помага на околу 100 миленици месечно.

Организацијата се стреми да :
1. Спасува и вдомува животни Организацијата цели кон пронаоѓање колку што е можно повеќе напуштени и улични миленици и вдомување на истите. Ова се прави преку долг и тежок процес, кој вклучува добивање информации за миленик на кој му е потребна помош, негово спасување и обезбедување на потребен третман (ако е потребно). Потоа, миленикот ќе живее во засолништето додека е потребно да му се најде нов дом. Меѓутоа, дури и по вдомувањето, организацијата го следи начинот на кој новите сопственици се грижат за нивниот нов пријател и обезбедува помош и поддршка.
2. Ја подигнува свеста кај граѓаните Организацијата гледа како да им помогне на луѓето и да ги едуцира за проблемите со благосостојбата на животните и бездомните миленици. Освен тоа што ја крева свеста меѓу граѓаните на Ханои со кампањи за спасување на животните, исто така се стреми и да им помогне на луѓето што веќе чуваат миленик. „Hanoi Pet Rescue“ верува дека чувањето миленик е исто толку важно колку и спасувањето миленици, па затоа и прави и видеа и текстови кои служат за помош и едукација на луѓетп во однос на одговорната грижа за животните.

Исто така, имаат и телефонска линија која служи за да се осигураат дека животните кои имаат сопственици се соодветно згрижени и сакани. „Hanoi Pet Rescue“ е една од многуте организации за благосостојба на животните која ја одржува целта жива и во подем дури и во најоддалечените делови во светот. Покажете им поддршка! Купете ги производите за засолништето подолу и ние ќе ви испратиме доказ кога ќе бидат доставени.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

z****[email protected]
2

Сува храна за мачки

Конзервирана храна за мачки

j****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Песок за тоалет за мачки (14л)

Extra strong clumping cat litter, 100% natural, made from whole kernel corn, bio-degradable and flushable

13,39€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€

Сува храна за мачки (2kg)

Highly digestible dry food, rich in tasty turkey and rice. The selected protein sources help food intolerance and omega 6 fatty acids support healthy skin and fur.

11,50€