logo

Засолниште “BEGLOBIS”

flag

Вилнус

Засолниште “BEGLOBIS”

flag

Литванија, Вилнус

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“BEGLOBIS” значи „бездомник“ на литвански. Засолниште со истото име е отворено во октомври 2009 година како гранка на Здружението за заштита на животните од Литванија (LisPa), во Вилниус. Целта е да се спасат бездомните животни, да не бидат еутаназирани во Општинското засолниште за живони на Вилниус “Grinda”.
Во 2009, организацијата учествуваше ва состанок со членови на Општинскиот совет на Вилниус и директори на “Grinda”. Беше склучен договор: “Grinda” да соработува со гранката на LisPa во Вилниус и ќе се стреми да се осигура дека здравите животни нема веќе да бидат еутаназирани по крајот на периодот на карантин. За да се случи ова, беше креиран социјален проект наречен „Вагони за живот“. Сите животни се предаваат на „Вагони за живот“, за понатамошна грижа и потрага по нови домови. Гранката на LisPa во Вилниус правеше се што може за да го запре механизмот на работа (еутаназија) на “Grinda”.
Во 2013, здружението оформи волонтерска организација “Beglobis” за спасување на животните скитници. “Beglobis” се финансира само од донации. Засолништето од оваа организација, кое може да го видите на преносот во живо, вдомува околу 30 мачки и 25 кучиња.
Целите на “Beglobis” се:
грижа за животните, заштита од страдање, суровост и убивање или друго негативно влијание;
да го едуцира општеството за хуманиот став кон животните;
да помогне на државните институции и приватните организации во решавање на проблемот со животни скитници;
да ја имплементира и да се залага за програмата за стерилизација на животните скитници;
да открива случаи на насилство врз животните и да се осигура дека насилниците ќе бидат казнети по закон;
Целите на ова засолниште се амбициозни и добродушни, но за да се остварат, им треба и вашата помош. Можете да го поддржите засолништето со купување на потребните продукти во онлајн продавницата која може да ја видите подолу на страната, и сите продукти ќе бидат доставени до засолништето во најбрзо време!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачиња

g****e@hotmail.com
2

Конзервирана храна за мачиња

o****2@gmail.com

Производи кои му се неопходни на засолништето

Small Package 400g+6*70g+1pc

10,00€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

37,99€

Конзервирана храна за мачиња (0,42kg)

4,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

5,99€