logo

Засолниште Tallinn

flag

Талин

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

Засолниште Tallinn

flag

Естонија, Талин

Засолништето во Талин беше отворено на 1 јули 2016, додека самиот објект беше изграден со средствата од граѓаните на градот Талин. Засолништето е управувано од Организацијата за спасување на животните од Естонија Varjupaikade, која ја почнала својата работа во 2007 година и има уште 6 други засолништа, не само во Талин, туку и во Вилјанди, Парну, Валга, Виру, Вируума и Ланемаа.

Главната цел на организацијата е да им помогне на изгубените миленици да си го најдат повторно својот дом и да им најде нов дом на бездомните четириножни пријатели, додека во исто време им овозможува на сите потребен третман, и со тоа го намалува бројот на бездомни животни во Естонија. Организацијата исто така се стреми да го намали бројот на новородени миленици на улиците, не само со стерилизации на животните, туку и со едукација на луѓето за важноста на стерилизацијата, користејќи различни кампањи. Неколку општини и помагаат на организацијата со организирање кампањи за чипување на милениците.

Како и секогаш, секое животно кое доаѓа во засолништето добива антипаразитски третман, се вакцинира и се чипува. Секое вдомено животно исто така, се стерилизира или кастрира. Освен тоа што згрижува мачки и кучиња, членот на Varjupaikade од Талин, згрижува и мали миленици како зајчиња, морски прасиња и други, кои може да се чувствуваат безбедно и како дома во ова засолниште!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Large Package

s****t@mckinsey.com
2

Large Package

i****_@msn.com

Производи кои му се неопходни на засолништето

Large Package 10kg+14l

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

25,00€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

37,99€