logo

Куќа за мачки “SOS-GYVŪNAI” во центарот на Вилниус

flag

Вилнус

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

Куќа за мачки “SOS-GYVŪNAI” во центарот на Вилниус

flag

Литванија, Вилнус

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“SOS-GYVŪNAI” е основана во февруари 2008, како непрофитно, не-еутаназирачко, засолниште за сите раси на скитници, напуштени и запоставени кучиња и мачки во Литванија. Само во 2010, “SOS-GYVŪNAI” успеала да најде домови за 794 кучиња и 1118 мачки.
Мисијата на “SOS Gyvūnai” е да му обезбеди на секој миленик што доаѓа во засолништето, дом со најдобри услови за живеење до крајот на животот, бидејќи веруваат дека без разлика на големината, формата или приказната, сите кучиња и мачки заслужуваат шанса да живеат долги, среќни и здрави животи.
“SOS Gyvūnai” функционира како засолниште за посвојување животни, но исто така работи и на намалување на пренаселеноста со миленици, со тоа што ги стерилизира/кастрира сите миленици пред да ги предаде на посвојување кај новите сопственици. Се тоа е можно само благодарение на донации од добри и дарежливи луѓе. Тука, во засолништето “SOS Gyvūnai”, луѓето работат напорно секој ден за да ја исполнат својата мисија и да го едуцираат населението, со споделување на своите верувања и идеи и со овозможување на посвојување на животните.
Засолништето има два главни објекти. Првиот е лоциран во периферијата на Вилниус, главниот град на Литванија и е нивното примарно засолниште. Другиот е лоциран во центарот на градот, близу шопинг центарот AKROPOLIS. Тоа е куќа за мачки која е направена во соработка со Фрискис (Friskies), со цел да привлече повеќе внимание на мачките кои се за посвојување. Како што можете да видите и на видеата за пренос во живо, оваа тактика изгледа работи и голем број на луѓе се загледуваат во прозорците на куќата за мачки секој ден.
Грижата за животните е најважната активност во засолништето “SOS Gyvūnai”. Тука, се згрижуваат бездомните животни: се лекуваат, се шишаат и бањаат, се вакцинираат, се хранат, се носат на прошетки и се посвојуваат. Одржувањето на засолништето е тешка задача која одзема многу време, труд и посветеност, но во “SOS Gyvūnai”, љубовта кон животните е движечката сила!
Ако сакате да помогнете на засолништето да се прошири и да помогне на уште поголем број на миленици, купете нешто што им е потребно на нив! Погледнете во онлајн продавницата на оваа страна и одберете нешто со што би му помогнале на засолништето.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Small Package

b****[email protected]
2

Конзервирана храна за мачиња

a****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€