logo

“Noah’s Ark” Cтационар за Kучиња

flag

Меллиха

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

“Noah’s Ark” Cтационар за Kучиња

flag

Малта, Меллиха

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“NOAH’S ARK” стационарот за кучиња е основан во 2004 близу градот Мелиеа на прекрасниот остров Малта. Главната мисија е да се спасат напуштените и запоставените кучиња и да им се пружи медицинска помош и комфорни услови за живот, како и да им се пронајдат нови топли домови за нивните жители во Малта и во странство. Освен тоа, “NOAH’S ARK” води кампања за подобрување и воведување на закони за благосостојба на животните, за регистрација со микрочип во целата нација и за одговорно размножување на животните.

Ова засолниште има добра репутација меѓу жителите и властите на Малта. Каде и да има напуштен скитник што шета наоколу, полицијата се јавува на засолништето, за тие да можат да го земат кучето. Засолништето овозможува медицински третман за животните ако е потребен и исто како и другите засолништа, тие стерилизираат, вакцинираат и ги регистрираат сите кучиња кои поминуваат низ засолништето.

Во моментов, стационарот вдомува околу 100 кучиња. Финансирани приватно од индивидуи, Noah’s Ark стационарот за кучиња се потпира целосно на добротворни донации. Добродушните волонтери се грижат за сите кучиња кои се чуваат во стационарот. Засолништето соработува со сите поддржувачи на благосостојбата на животните и невладини организации и исто така го контролира малтретирањето на животните во регионот.

Noah’s Ark секогаш зависи од донации во било која форма, посебно во форма на храна. Засолништето исто така има започнато кампања заедно со локалните супермаркети која се вика „Купи уште една конзерва“, каде купувачите можат да купат конзерва храна и да ја остават во продавницата, за потоа работник од засолништето да може да ја земе.

Нашиот проект не е исклучок, и тука можете да купите храна за стационарот за кучиња! Проверете под видеото за пренос во живо, каде може да ги пронајдете сите продукти кои му се потребни на засолништето Noah’s Ark: купените производи подоцна ќе бидат доставени до стационарот. Кажете им и на своите пријатели за засолништето кое се наоѓа на далечниот остров Малта!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за кучиња

l****[email protected]
2

Сува храна за кучиња

Конзервирана храна за кучиња

N****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (15kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

16,20€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€