logo

Засолниште за кучиња "DROOG"

flag

Санкт Петербург

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

Засолниште за кучиња "DROOG"

flag

Русија, Санкт Петербург

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Некомерцијалната организација „Droog“ (Пријател) е регистрирана во 2008 година со цел да им помогне на бездомните кучиња кои живеат на територијата на засолништето, привремено или перманентно. Има околу 180 кучиња кои во живеат во стационарот: кутриња, млади, стари, оневозможени, диви и социјализирани. Повеќето од нив во стационарот се донесени од улица, а последователно и излечени и сместени кај нови семејства. Некои од нив живеат во стационарот веќе неколку години, а новите кои доаѓаат најчесто се жртви на напуштање од страна на нивните првични семејства.

Вработените во овој проект се посветени кон она што го прават. Тие се стремат да ги направат животите на згрижениците во домот колку што е можно подобри, преку нивно хранење, лекување, шетање и целокупна грижа и посветеност. Сето тоа црпи многу време, нерви и ресурси. Благодарение на волонтерите кои доаѓаат во стационарот, исполнувањето на сите овие задачи е возможно. Главната цел на стационарот за бездомни животни е да пронајде што е можно повеќе домови за своите згриженици, бидејќи секое куче заслужува свој сопствен дом.

Што се однесува на плановите за иднина, администрацијата на стационарот ќе започне со изградба на објектот на сосема нов простор, специјално наменет за него, на улицата Всеволошки. Некои од згрижените кучиња веќе живеат таму, а работниците и волонтерите на стационарот веруваат дека во скоро време сите згрижени миленичиња ќе живеат среќно во нивниот нов, привремен дом.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за кучиња

m****[email protected]
2

Конзервирана храна за кучиња

N****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€