logo

Засолниште „Ковчег“ (Арк)

flag

Астана

Camera coming soon

Our warehouse

Animal shelter

Засолниште „Ковчег“ (Арк)

flag

Казахстан, Астана

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето „Ковчег“ беше формирано од страна на три грижливи девојки од Астана, во октомври, 2013 година. Тие три изнајмија мала куќа во предградието на Астана каде вработија човек кој ќе може да се грижи за животните 24/7.
Како дополнение на заедничката просторија за здрави, стерилизирани и вакцинирани мачки, засолништето има и посебна карантин просторија каде се третираат и лекуваат болни животи, како и новодојдените кои сеуште не се вакцинирани и третирани за внатрешни и надворешни паразити. Засолништето „Ковчег“ ги згрижува сите бездомни животни се додека некој не ги вдоми. Ниедно од животните не било евтаназирано.
Засолништето се обидува да ги спаси животите и на сериозно заболените животни со кои доаѓа во контакт. Организацијата верува дека секое животно треба да живее онолку колку што Бог посакува.
Засолништето своите средства ги обезбедува од страна на емпатични луѓе. Целта му е да им помогне на бездомните мачки во Астана. Организацијата до сега има згрижено повеќе од 120 мачки и неколку кучиња.
Сите тие се различни и убави на свој начин: бушави или мазни, нежни или внимателни, млади или стари. Црни, триколори, сиви, бели по боја, како и мешавина на различни комбинации на бои. Сите животни во одгледувалиштето се прибрани од улица. Секое од нив има искусено како е да си гладен, осамен и замрзнат. Потребна им е човечка љубов, внимание и грижа. Засолништето „Ковчег“ е тука за да им помогне, но ним им е потребна и Вашата помош!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

g****9@mail.ru
2

Конзервирана храна за мачки

s****a@mail.ru

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за мачиња (4kg)

18,99€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

37,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

5,99€

Сува храна за мачки (2kg)

11,50€