logo

Засолниште "Sirius"

flag

Kiev

banner

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

i****u@ukr.net
2

Сува храна за кучиња

i****5@gmail.com

За засолништето

General camera

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето „Sirius“ е едно од најголемите и најпознатите здруженија за помош на животните во Украина. Од отварањето во 2000 година, има спасено и вдомено повеќе од 4000 животни и во моментот згрижува повеќе од 2000 мачки и кучиња. Повеќе од 10 години било преселувано од едно место на друго, се до 2014 кога е конечно доселено во селото Федоровка, кое се наоѓа во близина на главниот град на Украина. Веднаш

Прочитајте повеќе

Засолништето „Sirius“ е едно од најголемите и најпознатите здруженија за помош на животните во Украина. Од отварањето во 2000 година, има спасено и вдомено повеќе од 4000 животни и во моментот згрижува повеќе од 2000 мачки и кучиња. Повеќе од 10 години било преселувано од едно место на друго, се до 2014 кога е конечно доселено во селото Федоровка, кое се наоѓа во близина на главниот град на Украина. Веднаш штом ќе дојде нов жител во засолништето, го добива потребниот третман и фондацијата на засолништето исто така обезбедува бесплатна вакцинација, стерилизација и помош за сиромашните семејства кои се грижат за миленици. Добивањето донации од конкретни луѓе е многу тешко за засолништето, затоа храната и потребните продукти се обезбедуваат од различни продавници и организации. Работниците се многу посветени- освен работата со милениците и засолништето, тие постојано се стремат да го едуцираат општеството за проблемите околу бездомните миленици и вдомувањето животни, но најважно е тоа што спроведуваат и превентивни мерки со тоа што ги учат сопствениците за одговорноста и соодветната грижа за милениците. Кучињата од засолништето воглавно живеат во надворешните простори, бидејќи нема доволно средства да се изгради комплетен, објект со греење. Понатаму, поради економската ситуација во земјата, се повеќе и повеќе партнери на засолништата, морале да им го свртат грбот и да ја прекинат поддршката, бидејќи и тие самите се справуваат со економска криза. Засолништето за животни од фондацијата „Sirius“ од секогаш имало желба да изгради и целосно да одржува засолниште по Европски квалитет и стандард. Како што може да видите, засолништето се уште нема пренос во живо, бидејќи има малку или воопшто ресурси за хранење на жителите, камо ли за да обезбеди соодветна интернет конекција. Поради тоа, ве замолуваме да ја одберете сумата за собирање средства која може да ја видите десно и да им помогнете на животните од засолништето да бидат видени и слушнати. Веднаш штом ќе биде достигната сумата од собраните средства, ќе можеме да ја конектираме камерата за пренос во живо од засолништето и да ја видиме ситуацијата во засолништето. Не одминувајте! Ова е само еден клик за вас, а значи живот или смрт за животните!

Сокриј

Засолништето има потреба од ваша помош. Погледнете најдолу на оваа страна каде ќе најдете производи кои му се потребни на засолништето. Можете да ги купите онлајн и ние ќе ги доставиме директно до засолништето. Кажете им и на вашите пријатели за нашиот проект и можноста да им помогнат на животните низ целиот свет.

Засолниште "Sirius"

flag

Украина, Kiev

ДОБИВАЈТЕ ГИ СИТЕ НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД НАС!

close

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ НИШТО ОД

ANIMALS LIFE NET НИКОГАШ ПОВЕЌЕ!

Subscribe to our newsletter!

fox_popup