logo

НВО „SAAREMAA“ засолниште за животни

flag

Эстониja

Останати камери во засолништето

cameras

НВО „SAAREMAA“ засолниште за животни

flag

Естонија, Эстониja

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето на невладината организација SAAREMAA работи уште од 2005, почнувајќи со амбициозен обид да ја намали пренаселеноста со миленици, со барање нови домови за улични мачки кои живеат на улиците на Сааремаа Островот во Естонија. Првично, сите животни биле вдомени во домовите на волонтерите, но од 2013, организацијата успеала да најде простории кои му биле потребни на засолништето, кои во моментот вдомуваат повеќе од половина од животните кои се во нивна грижа (повеќе од 120 мачки и 2 кучиња).
Нивната цел е да им помогнат на малтретирани, напуштени или загубени животни, со тоа што им овозможуваат привремено засолниште и им помагаат во потрагата по нови домови. Сите животни во стационарот добиваат потполна грижа од ветеринар- стерилизација, вакцинација и контрола на паразити. Членови на организацијата исто така целат кон промовирање на благосостојбата на животните во целина и нудат информации кои се од помош на локалното население во однос на грижата за нивните миленици или уличните животни.
Во последните три години, НВО Saaremaa пронашла нов дом за повеќе од 400 животни и претставува најголемо здружение за спас на животните на најголемиот остров во Естонија.
Како што може да видите на веб камерата, засолништето е нестрпливо да ги направи животите на нивните миленици што е можно покомфорни- собата за мачки е голема и пространа. Мачките можат дури и да се качуваат скоро до таванот, каде се поставени дрвени даски за нив. Активноста на жителите на оваа соба се менува во текот на денот, но кога се најактивни, можете да забележите десетици мачки од засолништето пред камерата, што е сцена вредна за гледање.
Засолништето на НВО Saaremaa вдомува многу скитници миленици, но нивните амбиции се многу поголеми и за да можат да помогнат на уште повеќе животни, потребна им е вашата помош! Разгледајте ги продуктите кои му се потребни на засолништето подолу на страната, купете ги онлајн и не заборавајте да им кажете и на вашите пријатели за тоа.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

39,99€

Large Package 10kg+14l

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

13,39€