logo

ЗАСОЛНИШТЕ "PESALEIDJA"

flag

Естониja, Tallinn

Останати камери во засолништето

cameras

ЗАСОЛНИШТЕ "PESALEIDJA"

flag

Естонија, Естониja, Tallinn

Помогнете го проектот

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

“Pesaleidja” е основана во пролетта во 2009 година како непрофитна организација во Естонија, со цел да им помага на бездомните и малтретираните животни. Претставува најголемото засолниште управувано од волонтери, кое згрижува повеќе од 300 мачки и кучиња во самото засолниште и во домовите за грижа.
Целта на “Pesaleidja” е да им помогне на бездомните и малтретирани животни, овозможувајќи им привремен дом со поддршка и грижа. Неверојатната соба за мачки, која се гледа на преносот во живо, беше отворена во Талин во областа Мустамае во 2012. Дневно, стационарот згрижува повеќе од 300 мачки за кои се грижат волонтери.
Најзначајниот придонес од организацијата се домовите за грижа за милениците, кои ги обезбедуваат самите волонтери. Како што велат самите претставници: „Организацијата вклучува луѓе кои им помагаат на бездомните животни во нивното слободно време и тоа го прават абсолутно волонтерски. Не добиваме никакви финансиски или комерцијални бенефиции од тоа што го правиме, но тоа што добиваме е благодарноста и љубовта од самите миленици, што е многу поважно.“
Сите мачки во домовите за грижа, како и во засолништето, примаат терапија за цревни паразити и добиваат дополнителен третман ако има потреба од тоа. Посвојувањето на животни од засолништето не е толку лесно- новиот сопственик треба да пополни формулар, кој ќе биде евалуиран и само тогаш тој или таа ќе може да добијат нов пријател дома. Процесот е малку комплициран, но тоа е затоа што е потребно да се елиминираат ситуациите кога сопственици посвојуваат миленик од засолништето и потоа повторно го напуштаат.
И покрај тоа што организацијата “Pesaleidja” работи низ цела Естонија, се уште е управувана само од волонтери. Затоа е многу важно да им се помогне. Ваквите организации напредуваат само благодарение на посветеноста, страста и љубовта кон животните од страна на ентузијастите за спас на животните кои се секогаш во потреба од поддршка, и можете да бидете сигурни дека вашата помош ќе биде искористена за добра цел. Купете некој од потребните производи за засолништето во продавницата подолу на страната.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за мачки

a****k@hot.ee
2

Конзервирана храна за мачки

m****o@hotmail.com

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачиња (0,42kg)

Natural, grain-free complete food for kittens. This tasty wet food is made from 72% meat and enriched with vegetables and fine herbs. It is packed with essential proteins, vitamins and taurine.

4,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

5,99€

Сува храна за мачиња (2kg)

12,99€