logo

Засолниште “DOG RESCUE”

flag

Букурешт

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште “DOG RESCUE”

flag

Романија, Букурешт

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Во 2012, Д-р Руди Хофман и Д-р Гарофита Хофман, долгогодишни љубители на животните и ветеринари, сфатија дека ситуацијата со благосостојбата на животните во Романија е значително лоша и одлучија да креираат проект наречен „Засолниште за спасување кучиња Романија“, во главниот град Букурешт.

Проектот „Засолниште за спасување кучиња Романија“ беше креиран поради љубов кон сите животни и од сожалување за кучињата скитници на улиците во Романија. Речиси без поддршка и релативно мали финансии, двајцата доктори успеаја да креираат проект кој е високо почитуван меѓу друштвата за благосостојба на животните низ цела Европа. Покрај забрзаниот раст, проектот сеуште има потреба од активни љубители на животните, бидејќи не добива никаква помош и поддршка од владата на Романија.

„Засолниште за спасување кучиња Романија“ го сочинуваат неколку установи:
1. Засолништето во Букурешт и Брајла има доволно простор за околу 700 – 800 кучиња. Двете засолништа работат единствено со кучиња скитници на кои им обезбедуваат храна, сместување, медицински третман и социјализација со останатите кучиња;
2. Ветеринарната клиника „Засолниште за спасување кучиња“ во Букурешт ги згрижува најитните случаи на пациенти кои патат од злоупотреба, повреди, инфекции или други медицински компликации. Специјалистите во клиниката се во можност да изведуваат операции на коскениот систем, пластични операции, вакцинации, кастрации, хематолошки и уринарни тестови, медицински испитувања и снеп-тестови (4DX, лајшманија тест), ехографии и дентални процедури. Клиниката поседува и амбулантно возило наречено Turbo Pet, кое претставува единствена можност за спасување на кучиња кои никој не е во можност да ги транспортира до истата.

Сопствениците на засолништето и волонтерите се луѓе кои се 100% посветени на својата работа и се спремни да му помогнат на секоа куче во неволја. Ова, како и големиот број на миленичиња кои живеат во засолништата ја прават оваа организација најголема од својот вид во Романија.

Засолништата опстојуваат единствено со помошта на останатите обожаватели на животни, затоа ако сакате да ги помогнете засолништата и да ја подобрите ситуацијата со кучињата скитници во државата, допринесете со својата помош! Погледнете кои сé продукти им се потребни и купете ги, а нив ќе ги најдете под видеото со пренос во живо. Сите купени продукти ќе бидат доставени директно до дестинацијата.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за кученца

m****[email protected]
2

Сува храна за кучиња

m****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (15kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€