logo

Засолниште “PENKTA KOJA”

flag

Каунас

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште “PENKTA KOJA”

flag

Литванија, Каунас

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето за бездомни животни “PENKTA KOJA” датира од 2010 година. Тоа е приватно засолниште за животни, каде животните не се успиваат, дури ако не им се најде нов дом и подолго време тие се чуваат таму колку што е потребно. Во моментот, околу 150 кучиња и неколку мачки живеат во ова засолниште, чија примарна работна сила се состои од волонтери.
Мисијата на засолништето е постојано да го намалува бројот на бездомните животни во Литванија со спроведување на стриктната програма за стерилизација на женските кучиња и образување на општеството за проблемите во благосостојбата на животните, како и за посвојувањето животни и добротворноста. Програмата за стерилизација му помага на засолништето да го намали бројот на улични миленици, што води до добри резултати на долгорочен план.
“Penkta Koja” верува дека намалениот број на бездомни животни ќе води до чување на само по едно животно во секој кафез во засолништето, не повеќе од 60-70 напуштени кученца два пати во годината во нивното засолниште, ќе нема случаи на насилство врз животните и ќе има повеќе одговорност и грижа кон милениците од страна на нивните сопственици.
Засолништето е постојано активно, пробувајќи се повеќе и повеќе да најде нов топол дом за нивните миленици. Меѓутоа, тоа не е лесно, бидејќи засолништето има само еден објект кој се користи во Каунас, а се очекува и да се реновира уште еден напуштен објект во Линксмакалнис кој исто така ќе го користат. За да се случи тоа, на засолништето му се потребна вашата помош!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Песок за тоалет за мачки

Конзервирана храна за кучиња

N****[email protected]
2

Сува храна за кучиња

o****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€

Челични садови за храна за кучиња (1qty)

A hygienic bowl for your dog’s food or water, made from easy to clean stainless steel. Also suitable for use with dog bowl stands.

12,00€