logo

Фондација “Take a Friend Home” Приватно Засолниште

flag

Бакау

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

Фондација “Take a Friend Home” Приватно Засолниште

flag

Романија, Бакау

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Фондацијата “TAKE A FRIEND HOME“ е формирана во 2006 година во Бакау, во источниот дел на Романија и обезбедува засолниште за преку 200 возрасни кучиња и преку 80 кутриња, како и засолниште за неколку мачки. Фондацијата не е финансирана од страна на владата, а единствениот начин на финансирање е преку донации.

“Во засолништето работат само тројца вработени: двајца од нив обезбедуваат условите во кои кучињата живеат да се чисти и безбедни и воедно го менаџираат засолништето, а третиот вработен ги промовира и одблиску се социјализира со секое куче поединечно. Секако, секогаш постои недостаток на волонтери и раководството на засолништето ги кани сите да дојдат во истото и да помагаат во работата со миленичињата. Во ова засолниште не се еутаназираат згрижените животни, и како такво може гордо да се пофали за преку 2000 успешни вдомувања на нивни згриженици од страна на разни сопственици, како и двојно поголем број на стерилизирани и кастрирани кучиња во последните неколку години.

Фондацијата е вклучена и во масовни програми за стерилизација под името „стерилизирај и врати“, наменети за дивите кучиња кои не можат да бидат вдомени, како и програмата за кастрација во кооперација со градскиот совет на Бакау за семејствата кои тоа не можат финансиски да си го дозволат за своите миленици.

Целите на фондацијата “Take a Friend Home” се стремат кон намалување на бројот на кучиња скитници во колку што е можно поголем број со нивно кастрирање и стерилизирање на хуман начин, промовирање и наоѓање на најдобрите домови и сопственици за колку што е можно повеќе згриженици, и конечно едуцирање и промовирање на почит, љубов, грижа и внимание за сите видови на животни, инвестирање во знаење и грижа за кучињата со цел нивна заштита од неповолно третирање и суровост.

Исто како и останатите засолништа низ Романија, работната организација “Take a Friend Home” се целосно посветени на нивната работа и се трудат да им помогнат на што е можно повеќе миленици. Како би го продолжиле да го прават тоа, на нив им е потребна вашата помош. Погледнете на крајот на оваа страница каде ќе ги најдете продуктите кои му се потребни на засолништето. Можете да ги купите онлајн и тие ќе бидат директно доставени до засолништето. Споделете и кажете им на вашите пријатели за нашиот проект и за можноста за помош на животните во Романија!

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (15kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€