logo

Засолниште “OTRĀ MĀJA” (мачки)

flag

Даугавпилс регионот, Деменес парохија

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште “OTRĀ MĀJA” (мачки)

flag

Латвија, Даугавпилс регионот, Деменес парохија

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Засолништето за животни “OTRĀ MĀJA” е основано во 2014 на иницијатива од непрофитната организација „Втор дом за животните“ (“Otrā māja dzīvniekiem”- A Second Home for Animals), која работи од 2010. Во засолништето доаѓаат животни од повеќе причини: оставени се на улица; станале бездомници поради смрт на сопственикот; или се изгубиле и не можат да си го најдат домот.

Кога еднаш ќе биде донесено животно во засолништето, таму живее колку што е потребно да му се пружи медицинска нега и да му се најде нов дом- „Не еутаназирајте животни“- е едно од најважните правила на засолништето “OTRĀ MĀJA”. Засолништето работи релативно кратко време до сега, меѓутоа, во овој период успеало да спаси околу 120 животи и да најде нов дом за повеќе од 90 миленици. Работниците зо засолништето се трудат најдобро што можат да направат животните да се чувствуваат колку што е можно покомфорно во просториите на засолништето. Сите миленици кои ќе влезат во засолништето ја добиваат потребната медицинска нега: задолжителна вакцинација, антипаразитски третман и стерилизација. Покрај се тоа, секое куче во “OTRĀ MĀJA” се чипува и кога ќе биде вдомено од новиот сопственик или пак ќе биде вратено на претходниот сопственик, се регистрира во датабазата на Латвија.

Работниците во “OTRĀ MĀJA” прават се што можат за да најдат нови сопственици за животните, но и покрај сите напори и помош од волонтерите, бројот на вдомени животни се изедначува со бројот на новодојдени- засолништето постојано згрижува околу 30 кучиња и 20 мачки. Чувањето и третманот на жителите на “OTRĀ MĀJA” е единствено возможно благодарение на донациите од грижливите луѓе!

Сите посетители можат да се запознаат со жителите на “OTRĀ MĀJA” засолништето и да поминат некое време со нив. Ве охрабруваме да го гледате преносот во живо и да не контактирате ако имате некакви прашања. Не заборавајте на животните, кои секогаш се во исчекување на сопствениците да дојдат. Исто така, можете да помогнете и со купување на храна за милениците, која може да ја набавите токму тука на нашата веб страна.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Medium Package

n****[email protected]
2

Конзервирана храна за мачиња

m****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€